FIND US ON FACEBOOK

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

FACELIFT

Fejslifting

Als mensen ouder worden, worden de werkingen van de zwaartekracht, de zon en de dagelijkse stress steeds duidelijker zichtbaar op hun gezicht. Er ontstaan diepe rimpels tussen neus en mond; de kaak wordt slap; in de hals zijn rimpels en vetkussentjes te zien.

Een facelift (technisch ook ritidectomie genoemd) kan het verouderingsproces niet tot staan brengen. Wat een facelift wel kan doen is “de klok terugzetten” door het verbeteren van de opvallendste tekenen van veroudering, door het verwijderen van overtollig vet, het strak trekken van de spieren en het vernieuwen van de huid van gezicht en hals. Men kan alleen een facelift laten doen of ook een combinatie met andere operaties, bv. het corrigeren van voorhoofdrimpels, een ooglidcorrectie of een neuscorrectie.

Als u erover denkt een facelift te laten uitvoeren, krijgt u hierbij een goed beeld om beter te begrijpen in welke gevallen een operatie kan helpen, hoe hij uitgevoerd wordt en welke resultaten u kunt verwachten. Wij kunnen niet al uw vragen beantwoorden, want veel hangt van de individuele situatie van de patiënt/e af. Daarom bevelen wij u ten zeerste aan, een afspraak voor een GRATIS CONSULT met Dr. Đorđević te maken.

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN FACELIFT

Een facelift is geschikt voor een man of een vrouw wiens gezicht en hals slapper beginnen te worden, maar wiens huid nog altijd een zekere mate aan elasticiteit heeft, terwijl de botstructuur sterk en goed gedefinieerd is. De meeste patiënten zijn tussen de veertig en zestig jaar oud, maar een facelift kan ook met succes bij mensen van zeventig of tachtig jaar worden uitgevoerd.

Na de facelift ziet u er jonger en frisser uit en op die manier kunt u uw zelfvertrouwen vergroten. Maar u kunt uiterlijk niet volledig veranderen of de gezondheid en vitaliteit van uw jeugd terugkrijgen. Voordat u besluit tot een operatie, moet u er goed over nadenken wat u van de operatie verwacht. Dr. Đorđević heeft in de laatste 30 jaar bij duizenden patiëntes en patiënten facelifts uitgevoerd, onder andere bij meerdere wereldberoemde persoonlijkheden. Bij een GRATIS CONSULT kan Dr. Đorđević, die op het gebied van facelifts zeer deskundig is, u uitleggen wat u met deze operatie kunt bereiken.

Een facelift kan diepe rimpels op wangen en kaak en de slappe huid rond de hals, die door het verouderingsproces ontstaan, weer glad maken. Aan alle operaties zijn echter bepaalde nadelen en risico’s verbonden.

Als een facelift door een deskundig plastisch chirurg wordt uitgevoerd, zijn complicaties zeldzaam en onder normale omstandigheden minder ernstig. Maar gezien het feit dat de anatomie van verschillende personen nogal varieert, evenals hun lichamelijke reacties, zijn het herstel en het uiteindelijke resultaat niet altijd helemaal te voorzien.

Eventuele complicaties, die kunnen optreden, zijn hematomen (onderhuidse bloeduitstortingen die de chirurg moet verwijderen), beschadigingen van de aangezichtszenuwen (meestal tijdelijk), infecties en reacties op de narcose. Een trager herstel komt vaker bij rokers voor. U kunt de risico’s verminderen, als u zich strikt aan de adviezen van uw chirurg houdt, niet alleen vòòr de operatie, maar ook erna.

HET PLANNEN VAN DE OPERATIE

Een facelift is een zeer geindividualiseerde operatie. Bij de eerste adviezen onderzoekt Dr. Đorđević de toestand van uw gezicht, samen met huid en botstructuur, en bespreekt met u wat u van de operatie verwacht.

Dr. Đorđević stelt dan vast welke medische toestanden eventueel tijdens of na de operatie problemen zouden kunnen veroorzaken, zoals een te hoge bloeddruk, problemen met de bloedstolling of de neiging tot het ontstaan van grote littekens. Vertel uw chirurg in ieder geval of u rookt en of u een bepaalde therapie of medicijnen gebruikt, vooral aspirine of andere medicijnen die de bloedstolling beïnvloeden.

Als u besluit een facelift te laten uitvoeren, zal de chirurg u uitleggen welke technieken en welke narcose hij zal gebruiken, in welke kliniek de operatie uitgevoerd wordt, welke risico’s aan de operatie verbonden zijn en ook hoe hoog de kosten zijn. Aarzel niet Dr. Đorđević vragen te stellen, vooral in verband met uw verwachtingen of uw zorgen over het resultaat.

VOORBEREIDINGEN OP DE OPERATIE

Dr. Đorđević en zijn ervaren medewerkers zullen u uitleggen hoe u zich op de operatie moet voorbereiden, ook wat betreft eten en drinken, roken en het innemen of vermijden van bepaalde vitamines en medicijnen. Als u zich precies aan deze aanwijzingen houdt, heeft dat een positieve invloed op het verloop van de operatie. Als u rookt, is het vooral belangrijk om minstens een of twee weken voor en na de operatie met roken te stoppen; roken vermindert de toevoer van het bloed naar de huid en kan het herstelproces vertragen.

Als uw haar erg kort is, wilt u het voor de operatie misschien laten groeien, totdat het voldoende lang is om de littekens tijdens het herstelproces te verbergen. Afhankelijk van het feit of u voor de facelift in het ziekenhuis moet blijven of dat u meteen naar huis kunt gaan, moet u een afspraak met iemand maken die u na de operatie naar huis brengt en, indien nodig, een tijdje voor u zorgt. Bij de voorbereidingen moet u beslist een afspraak maken over het vervoer naar huis na de operatie, en, indien nodig, over eventuele hulp tijdens de post-operatieve periode.

WAAR WORDT U GEOPEREERD

Een facelift kan in het chirurgisch poliklinisch centrum of in de ziekenhuisafdeling voor dagbehandeling in Mediterranean Plastic Surgery Center Igalo, Montenegro.

SOORTEN VERDOVING/NARCOSE

De meeste facelifts worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, gecombineerd met sedatieven die u slaperig maken. U bent dan wel bij bewustzijn, maar ontspannen, en uw gezicht is ongevoelig voor pijn. (Het kan hoogstens gebeuren, dat de huid iets trekt of dat u af en toe een onaangenaam gevoel krijgt.)
Sommige chirurgen geven de voorkeur aan een algehele narcose. In dat geval bent u tijdens de hele operatie buiten bewustzijn.

DE OPERATIE

Een facelift duurt meestal een paar uur of iets langer, als tegelijktijdig meer dan één operatie uitgevoerd wordt. Als het om uitgebreide operaties gaat, kunnen meerdere chirurgen de operatie in twee aparte sessies uitvoeren.

Iedere chirurg heeft zijn eigen manier van opereren. Sommige chirurgen maken eerst één kant van het gezicht af, terwijl anderen tegelijktijdig aan beide kanten van het gezicht werken. De positie van de snede en het verloop van de operatie hangen van de structuur van uw gezicht en de techniek van uw chirurg af.
De sneden beginnen meestal bij de slaap boven de rand van het voorhoofd waar de haargrens ligt, volgen de natuurlijke lijn voor het oor, buigen langs de oorschelp achter het oor en verder tot het onderste gedeelte van de schedelhuid.

De sneden beginnen meestal bij de slaap boven de rand van het voorhoofd waar de haargrens ligt, volgen de natuurlijke lijn voor het oor (of direct binnen het kraakbeen aan de voorkant van het oor) en gaan verder achter de oorschelp tot de onderkant van de schedelhuid. Als de hals behandeld moet worden, kan bovendien een kleine snede onder de kin gemaakt worden.

Het weefsel van het gezicht, het weefsel van de hals en de spieren kunnen losgemaakt worden; het vetweefsel kan behandeld of afgezogen worden en de onderhuidse spieren worden strak getrokken.

Onder normale omstandigheden maakt de chirurg de huid van de vetlagen en de daaronder liggende spieren los. Het vetweefsel rond de hals en kin kan gecorrigeerd of afgezogen worden om de contouren te verbeteren. De chirurg trekt dan de spieren en daaronder liggende membranen strak, plaatst de huid terug en verwijdert het overschot aan huid. De weefsellagen worden verstevigd en de sneden worden gehecht; op de hoofdhuid kunnen ook metalen hechtingen worden gebruikt.

Na het strak trekken van de diepe weefsels wordt de overtollige huid naar achteren getrokken, korter gemaakt en ingehecht. Na de operatie kan tijdelijk een klein dun buisje onder de huid achter het oor geplaatst worden om het bloed af te voeren dat zich op deze plaats kan verzamelen. De chirurg kan ook uw hoofd verbinden om de bloeduitstortingen en zwellingen zo veel mogelijk te verminderen.

NA DE OPERATIE

Normaal gezien valt de pijn na de operatie erg mee; als u wel pijn heeft, kan uw chirurg u daarvoor medicijnen voorschrijven. (Als u opeens hevige pijn krijgt of uw gezicht zwelt op, moet u meteen de chirurg waarschuwen.) Het is volkomen normaal dat de huid in zekere mate ongevoelig is; dat verdwijnt binnen enkele weken of maanden.

De arts zal u adviseren enkele dagen na de operatie uw hoofd opgeheven te houden en zo veel mogelijk te rusten om de zwellingen te verminderen. Als u een drainagebuisje hebt, wordt dit een of twee dagen na de operatie verwijderd. Als er een verband is aangebracht, wordt dit na een tot vijf dagen verwijderd. Schrik niet als u in de spiegel een bleek en gezwollen gezicht met blauwe plekken ziet. Vergeet niet dat uw gezicht er na een paar weken weer normaal uit zal zien.

De meeste hechtingen worden na ongeveer vijf dagen verwijderd. De hoofdhuid heeft meer tijd nodig om te herstellen en de metalen hechtingen langs deze snede kunnen een paar dagen langer op hun plaats blijven. De meeste littekens blijven in het haar en in de normale huidplooien verborgen.

TERUG NAAR HET NORMALE LEVEN

U kunt binnen een of twee dagen weer opstaan, maar in de eerste week na de operatie moet u rust nemen. Pas goed op uw gezicht en haar, want uw huid zal de eerste week na de operatie gevoelig en beurs zijn en in de eerste tijd reageert de huid misschien niet normaal.

Uw chirurg zal u duidelijke richtlijnen geven om langzamerhand weer tot uw dagelijkse bezigheden terug te keren. Waarschijnlijk adviseert hij u het volgende: vermijd minstens twee weken alle inspanningen, o.a. sex en huishoudelijk werk (wandelingen en voorzichtige stretching zijn toegestaan); vermijd enkele maanden alcohol, sauna’s en Turkse baden. Maar zorg vooral voor veel rust en geef uw lichaam de gelegenheid energie te verzamelen om het herstel te bespoedigen.

In de eerste tijd ziet uw gezicht er misschien nog vreemd uit. Uw gelaatstrekken zijn waarschijnlijk vervormd door de zwellingen, de bewegingen van uw gezicht kunnen wat stijf zijn en waarschijnlijk maakt u zich zorgen over de littekens. Een deel van de zwelling kan twee tot drie weken duren en u zult snel moe worden. Sommige patiëntes en patiënten zijn in het begin dan ook teleurgesteld en bezorgd.

Na de eerste week ziet u er beter uit en voelt u zich ook veel beter. De meeste patiëntes/patiënten gaan tien tot veertien dagen na de operatie weer aan het werk. Een speciale camouflage make-up kan eventueel de opvallendste blauwe plekken en zwellingen bedekken.

UW NIEUWE UITERLIJK

De kans is groot dat u met uw facelift tevreden zult zijn – vooral als u in aanmerking neemt dat de resultaten misschien niet onmiddellijk zichtbaar zullen zijn. Zelfs na het verdwijnen van de zwellingen en blauwe plekken kan het haar bij de slapen dun blijven en de huid kan er enkele maanden droog en grof uit blijven zien. Mannen zullen zich misschien op nieuwe plaatsen – achter hals en oren – moeten scheren, omdat daar delen van de huid met baardgroei verplaatst zijn. 

U zult een paar littekentjes van de facelift overhouden, maar die zijn meestal door haar bedekt of ze zijn bijna niet te zien op de plaatsen waar zich normaal de plooien van uw gezicht en oren bevinden. In ieder geval verbleken ze met de tijd en dan blijven ze nauwelijks zichtbaar.

Na de operatie zien de mensen in uw omgeving een frisser en jonger gezicht. Maar een facelift kan de klok niet terug zetten. Het verouderingsproces van uw gezicht gaat door en misschien zult u de wens hebben de operatie één of meer keren te herhalen – misschien na vijf of tien jaar. Aan de andere kant zijn de effecten van zelfs één facelift duurzaam; nog jaren lang zult u er beter en jonger uitzien dan als u geen facelift had laten uitvoeren. 

De resultaten van een haartransplantatie kunnen uw uiterlijk verbeteren en uw zelfvertrouwen bevorderen. Duizenden mannen en vrouwen bereiken ieder jaar veel succes met deze operatie, want ze zijn daarna tevredener met zichzelf en hebben meer zelfvertrouwen, wat een positieve invloed heeft op hun contacten met andere mensen. Deze informatie is alleen bedoeld als een beschrijving van de procedure – hij kan echter nooit volledig zijn en ook kunt u geen garantie uit het bovenstaande ontlenen wat betreft de resultaten. De beste manier om tot een operatie te besluiten is een adviesgesprek met Dr. Đorđević, die al uw vragen zal beantwoorden en u zal uitleggen hoe u er beter uit kunt zien en zich beter kunt voelen!

Maak kennis met uw arts

Holmedia

Operaties

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

Over ons

American Aesthetic Surgery Center - Igalo

Vanaf het moment dat u onze praktijk betreedt, zorgen onze vriendelijke en deskundige medewerkers voor uw welzijn. Wij weten dat het voor u niet gemakkelijk is tot een cosmetische operatie te besluiten. U bent niet alleen bezorgd over uw gezondheid, maar ook over het esthestische resultaat. Wij stellen u gerust en zorgen ervoor dat u zich prettig en veilig voelt. Ons...


Lees meer...

Het profiel van de arts - Dr. Borko B. Djordjevic

Dr. Borko Djordjevic is al vele jaren een bekend arts op zijn gebied. Dr. Djordjevic heeft altijd aan de top gestaan met de nieuwste behandelingen in cosmetische en reconstructieve chirurgie. Met het certificaat van de American Board of Plastic and Reconstructive Surgery en als lid van de American Academy of Cosmetic Surgery (AACS) heeft Dr. Djordjevic zich in algemene plastische...


Lees meer...

Igalo

The town of Igalo is tucked away in a scenic cove on the south-west shore of the Bay of Kotor. Dramatically situated at the foothills of mountain Orjen (1894m) this place has been a major crossroad of civilizations. Ancient Greeks, Romans, and Illyrians had their settlements in the bay and on the overlooking hills. From that time on all the...


Lees meer...
012

Contact

Dr Borko B. Djordjevic

MONTENEGRIJNS

Adres:
Sava Ilica 5
85347 Igalo

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +382 31 332 770
Mobiel:  +382 69 043 333

 

 

 SERVIË

Telefoon: +381 11 630 20 40
Fax:             +381 11 630 20 41
Mobiel:  +381 60 042 4000

 

 VSA

T: 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
     001 888 384 6353

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

U bevindt zich hier: Home Facelift