FIND US ON FACEBOOK

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

BUIKWANDCORRECTIE

Zatezanje stomaka

Een abdominoplastiek, bekender als een buikwandcorrectie, is een forse chirurgische ingreep die uitgevoerd wordt om het middelste en onderste gedeelte van de buik van overtollig vet en huid te ontdoen en de spieren van de buikwand strak te trekken. De operatie kan een hangbuik drastisch verminderen. U moet er wel rekening mee houden dat deze operatie een blijvend litteken tussen de beide heupen veroorzaakt dat echter, afhankelijk van het probleem en de uitgevoerde operatie, later gecorrigeerd kan worden.

Als u een abdominoplastiek wilt laten doen, geven wij u hierbij algemene informatie over deze operatie – in welke gevallen deze operatie helpt, hoe hij uitgevoerd wordt en welke resultaten u kunt verwachten. Wij kunnen niet al uw vragen beantwoorden, veel hangt van de individuele situatie van de patiënt/e en van de chirurg af. Vraag uw chirurg naar alle bijzonderheden, die u niet begrijpt.

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN BUIKWANDCORRECTIE (ABDOMINOPLASTIEK)

Voor een buikwandcorrectie komen mannen en vrouwen in aanmerking die redelijk goed gezond zijn, maar last hebben van grote vetophopingen en een hangbuik die met een dieet of oefeningen niet verholpen kunnen worden. De operatie helpt vooral bij dames die door meerdere zwangerschappen uitgerekte buikspieren en een slappe huid hebben die niet meer tot de normale toestand kunnen worden teruggebracht. Het verlies aan elasticiteit van de huid van oudere patiënten, dat vaak met overgewicht gepaard gaat, kan ook verbeterd worden.

Patiëntes/patiënten die willen vermageren moeten de operatie uitstellen. Veel patiëntes heben na een vermageringskuur Dr. Đorđević om advies gevraagd of ze een buikwandcorrectie en een Body Lift mogen ondergaan. Vrouwen die nog zwanger willen worden, moeten wachten, daar de verticale buikspieren, die door de operatie strak getrokken worden, tijdens de zwangerschap weer slapper kunnen worden. Als u littekens van vroegere operaties hebt, zal de arts u misschien aanbevelen geen abdominoplastiek te laten doen. Hij zal u waarschuwen dat de littekens er dan opvallender kunnen uitzien.

Een buikwandcorrectie kan uw uiterlijk verbeteren en u minder onzeker maken, maar u bereikt geen perfectie en de mensen om u heen zullen u niet anders behandelen dan vroeger. Voordat u besluit tot deze operatie, moet u eerst over uw verwachtingen nadenken en ze samen met Dr. Đorđević bij een GRATIS CONSULT bespreken.

AAN ALLE OPERATIES ZIJN BEPAALDE NADELEN EN RISICO’S VERBONDEN

Ieder jaar worden met veel succes duizenden buikwandcorrecties uitgevoerd. Dr. Đorđević is een deskundig chirurg voor dit soort operaties en zijn resultaten zijn zeer positief. Maar desondanks bestaan er altijd risico’s bij chirurgische ingrepen en specifieke complicaties in verband met deze operatie.

Post-operatieve complicaties zoals infecties en bloedstolsels zijn zeldzaam, maar ze kunnen voorkomen. Een infectie kan met behulp van drainage en antibiotica verholpen worden, maar u moet dan wel langer in het ziekenhuis blijven. Het gevaar van trombose kan verminderd worden, als u na de operatie zo snel mogelijk weer begint te bewegen.

Een slecht herstel, dat in opvallende littekens tot uiting komt, kan een tweede operatie nodig maken. Rokers worden geadviseerd met roken te stoppen, want roken kan het risico op complicaties vergroten en het herstel vertragen.

U kunt de risico’s van complicaties verminderen, als u zich aan de aanwijzingen houdt die u vòòr en na de operatie van uw chirurg krijgt, vooral wat betreft de tijd en manier waarop u weer tot uw normale bezigheden terug kunt keren.

HET PLANNEN VAN DE OPERATIE

Bij uw eerste afspraken zal de chirurg uw gezondheidstoestand beoordelen, het gebied bepalen waar uw buik vetophopingen vertoont en de elasticiteit van uw huid onderzoeken. U moet uw chirurg op de hoogte stellen of u rookt en of u medicijnen, vitamines of andere middelen gebruikt.

Wees eerlijk bij het uitleggen van uw verwachtingen aan Dr. Đorđević. Hij zal ook tegenover u oprecht zijn en de alternatieven, risico’s en beperkingen met u bespreken.

Als uw vetophopingen bv. in het gebied onder de navel liggen, is de operatie minder complex: dit is een zogenaamde beperkte buikwandcorrectie, ook bekend als mini-buikwandcorrectie, die vaak poliklinisch wordt uitgevoerd. Aan de andere kant hebt u meer aan een beperkte of uitgebreide buikwandcorrectie, als hij samen met een liposuctie voor het verwijderen van vetophopingen op de heupen wordt uitgevoerd om zo een betere lichaamslijn te krijgen. En misschien zou alleen een liposuctie betere resultaten kunnen opleveren.

In ieder geval zal Dr. Đorđević met u samenwerken om u de procedures te adviseren die het beste bij u passen, zodat u een lichaamslijn krijgt die aan uw verwachtingen voldoet. Bij de besprekingen moet uw chirurg u ook de soort narcose uitleggen die hij zal gebruiken, de kliniek waar de operatie uitgevoerd wordt en de kosten. Sommige ziekteverzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van buikwandcorrecties, maar dat kunt u beter eerst even navragen. Gespreide betaling is in Mediterranean Plastic Surgery Center ook mogelijk

VOORBEREIDINGEN VOOR DE OPERATIE

Uw chirurg zal u duidelijke aanwijzingen geven hoe u zich op de operatie moet voorbereiden, onder andere aanwijzingen in verband met eten en drinken, roken en het innemen of vermijden van bepaalde vitamines en medicijnen.

Als u rookt, moet u minstens een of twee weken voor de operatie stoppen en minstens twee weken na de operatie niet roken. Vermijd teveel zon voor de operatie, vooral wat uw buik betreft, en gebruik geen strenge vermageringsdiëten, want beiden kunnen uw herstelmogelijkheden verslechteren. Als u verkouden wordt of een of andere infectie oploopt, zal de operatie waarschijnlijk uitgesteld worden.

Of u nu direct na de operatie het ziekenhuis verlaat of een paar dagen blijft, u moet een afspraak maken met iemand die u na de operatie naar huis brengt en u, indien noodzakelijk, een paar dagen helpt.

WAAR WORDT DE OPERATIE UITGEVOERD

Dr. Đorđević voert beperkte en uitgebreide buikwandcorrecties in de chirurgische poliklinieken in Mediterranean Plastic Surgery Center Igalo, Montenegro.

SOORTEN VERDOVING/NARCOSE

Uw arts kan voor een algehele narcose kiezen, zodat u tijdens de hele operatie buiten bewustzijn bent.
Andere chirurgen gebruiken plaatselijke verdoving, gecombineerd met sedatieven die u slaperig maken. U zult wel bij bewustzijn zijn, maar ontspannen, en uw buik is ongevoelig voor pijn (hoewel u toch misschien een trekkerig of onaangenaam gevoel zult hebben).

DE OPERATIE

Een uitgebreide buikwandcorrectie duurt onder normale omstandigheden tussen twee tot vijf uur, afhankelijk van het feit hoeveel vetophopingen er worden weggehaald. Een beperkte abdominoplastiek duurt een of twee uur.

Vlak boven het schaambeen wordt een snede gemaakt om het overschot aan huid en vet van het middelste en onderste gedeelte van de buik te verwijderen.

De chirurg maakt meestal een lange snede tussen de beide heupen, boven het schaambeen. Een andere snede wordt gemaakt om de navel van het omliggende weefsel los te maken. Bij een beperkte buikwandcorrectie is de snede veel korter en de navel hoeft niet verplaatst te worden, hoewel hij een onnatuurlijke vorm kan krijgen bij het strak trekken en hechten van de huid. De huid wordt van de buikwand tot de ribben losgemaakt.

De chirurg maakt dan de huid van de buikwand tot de ribben los en licht een grote lap huid op om de verticale spieren van uw buik vrij te maken. De spieren worden strak getrokken en op hun nieuwe plaats vastgehecht. Dit maakt buikwand strakker en de taille smaller. De chirurg trekt de spieren en het omringende weefswel aan en hecht ze, waarbij de taille smaller wordt en de buikwand sterker.

Dan wordt de huidlap naar beneden getrokken en het overschot aan huid wordt verwijderd. Een nieuwe navelholte wordt gemaakt, die opnieuw ingehecht wordt. Tot slot worden de sneden gehecht, de wond wordt behandeld en er wordt een tijdelijk buisje aangelegd om het teveel aan vocht van de operatie af te voeren.

De buikhuid wordt naar beneden gehaald en het huidoverschot wordt verwijderd. Bij een uitgebreide abdominoplastiek wordt een nieuwe navelholte gemaakt. De sneden worden gehecht. Bij een beperkte buikwandcorrectie wordt de huid alleen tussen de lijn van de snede en de navel losgemaakt. Deze huidlap wordt naar beneden getrokken, het overschot wordt verwijderd en de huidlap wordt weer op zijn plaats gehecht.

NA DE OPERATIE

Tijdens de eerste paar dagen zal uw buik waarschijnlijk opgezwollen zijn en u zult wat pijn en een onaangenaam gevoel hebben, wat door medicijnen onder controle kan worden gehouden. Afhankelijk van de omvang van de operatie kunt u binnen enkele uren het ziekenhuis verlaten of blijft u nog twee of drie dagen langer in het ziekenhuis.

Uw arts zal u aanwijzingen geven in verband met douchen en verbinden. Hoewel u de eerste tijd niet rechtop kunt staan, moet u zo spoedig mogelijk met lopen beginnen. De oppervlakkige hechtingen worden binnen vijf tot zeven dagen verwijderd en de diepere hechtingen, waarvan de eindjes uit de huid komen, binnen twee tot drie weken. Het verband op uw snede kan vervangen worden door steungevende kleding.

TERUG NAAR HET NORMALE LEVEN

Pas na enkele weken of maanden voelt u zich weer net zo als voor de operatie. Als u bij de operatie in een uitstekende lichamelijke conditie bent, met sterke buikspieren, zal het herstel na de buikwandcorrectie veel sneller verlopen. Sommige mensen beginnen al twee weken na de operatie te werken, anderen hebben een herstel- en rustperiode van drie of vier weken nodig.

Lichamelijke oefeningen zullen u helpen beter te herstellen. Zelf mensen die nooit geoefend hebben, moeten met een oefeningsprogramma beginnen om de zwellingen te verminderen, het gevaar van bloedstolsels af te wenden en de spiertonus te verbeteren. Zware oefeningen moeten echter vermeden worden tot het moment dat u weer helemaal beter bent.

Uw littekens zullen er in de eerste drie tot zes maanden slechter uitzien, maar dat is normaal. U moet verwachten dat de littekens pas na negen maanden tot een jaar vlak worden en verbleken. Hoewel ze nooit helemaal zullen verdwijnen, zijn de littekens op de buik onder de meeste kledingstukken onzichtbaar, zelfs onder een badpak.

UW NIEUWE UITERLIJK

Een buikwandcorrectie, uitgebreid of beperkt, geeft uitstekende resultaten bij patiëntes/patiënten met zwakke buikspieren of een overschot aan huid. In de meeste gevallen zijn de resultaten langdurig, mits u een gebalanceerd dieet gebruikt en regelmatig oefent. Na de operatie heeft de patient een mooiere, plattere buik. De littekens blijven zichtbaar, maar verbleken met de tijd.

Als uw verwachtingen reëel zijn en als u het niet erg vindt er een levenslang litteken aan over te houden en lange tijd te herstellen, kan een buikwandcorrectie een goede oplossing voor u zijn. Een circumferentiale abdominoplastiek, die soms Body Lift genoemd wordt, is een operatie die meestal aan patiënten geadviseerd wordt die vroeger veel te dik waren (obesitas)of aan patiënten die vetophopingen en/of een hangende huid rond de taille hebben. Dit geldt voor vetlagen en/of slapheid rond de middenlijn van het lichaam. Deze operatie zal de patiënt/e slanker maken en de buik strak trekken, terwijl tevens de bovenbenen en billen "gelift" worden.

Duizenden heren en dames bereiken ieder jaar uitstekende resultaten met deze operatie. U zult zelf ook tevreden zijn en meer zelfvertrouwen hebben, wat een gunstige invloed heeft op uw contacten met andere mensen. Het is echter alleen de bedoeling van deze informatie om deze operatie te beschrijven – en niet om u te beïnvloeden of u deze operatie wel of niet wilt laten doen, of als een garantie voor het resultaat. De beste manier om de mogelijkheden te bespreken is een adviesgesprek met Dr. Đorđević die al uw vragen kan beantwoorden en u zal vertellen hoe u er beter uit kunt zien en zich beter kunt voelen!

Maak kennis met uw arts

Holmedia

Operaties

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

Over ons

American Aesthetic Surgery Center - Igalo

Vanaf het moment dat u onze praktijk betreedt, zorgen onze vriendelijke en deskundige medewerkers voor uw welzijn. Wij weten dat het voor u niet gemakkelijk is tot een cosmetische operatie te besluiten. U bent niet alleen bezorgd over uw gezondheid, maar ook over het esthestische resultaat. Wij stellen u gerust en zorgen ervoor dat u zich prettig en veilig voelt. Ons...


Lees meer...

Het profiel van de arts - Dr. Borko B. Djordjevic

Dr. Borko Djordjevic is al vele jaren een bekend arts op zijn gebied. Dr. Djordjevic heeft altijd aan de top gestaan met de nieuwste behandelingen in cosmetische en reconstructieve chirurgie. Met het certificaat van de American Board of Plastic and Reconstructive Surgery en als lid van de American Academy of Cosmetic Surgery (AACS) heeft Dr. Djordjevic zich in algemene plastische...


Lees meer...

Igalo

The town of Igalo is tucked away in a scenic cove on the south-west shore of the Bay of Kotor. Dramatically situated at the foothills of mountain Orjen (1894m) this place has been a major crossroad of civilizations. Ancient Greeks, Romans, and Illyrians had their settlements in the bay and on the overlooking hills. From that time on all the...


Lees meer...
012

Contact

Dr Borko B. Djordjevic

MONTENEGRIJNS

Adres:
Sava Ilica 5
85347 Igalo

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +382 31 332 770
Mobiel:  +382 69 043 333

 

 

 SERVIË

Telefoon: +381 11 630 20 40
Fax:             +381 11 630 20 41
Mobiel:  +381 60 042 4000

 

 VSA

T: 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
     001 888 384 6353

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

U bevindt zich hier: Home Operaties Buikwandcorrectie