FIND US ON FACEBOOK

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

BORSTVERGROTING

Uvecanje grudi

Een borstvergrotende operatie, technisch ook als Augmentatie Mammoplastiek bekend, is een chirurgische ingreep waarbij de grootte en vorm van vrouwenborsten om bepaalde redenen gecorrigeerd wordt:

• om de lichaamscontouren van een vrouw te verbeteren, die om persoonlijke redenen gelooft dat haar borsten te klein zijn,
• om de vorm van de borsten na een zwangerschap te verstevigen,
• om twee in grootte verschillende borsten symmetrisch te maken,
• als een reconstructieve techniek na een borstoperatie.

Door het inbrengen van een prothese onder iedere borst is de chirurg in staat uw borstomvang met een of meer maten te vergroten. Als u uw borsten wilt laten vergroten, geeft de volgende tekst u voldoende informatie, zodat u beter begrijpt in welke gevallen een operatie kan helpen, hoe hij uitgevoerd wordt en welke resultaten u kunt verwachten. Wij kunnen niet al uw vragen beantwoorden, want er hangt veel van de individuele situatie van de patiente af. Daarom raden wij u aan een afspraak met Dr. Đorđević te maken voor een GRATIS CONSULT. Vraag Dr. Đorđević alles wat u in verband met deze operatie niet duidelijk is.

WIE KOMT ER IN AANMERKING VOOR EEN BORSTVERGROTING

Een borstvergroting kan uw uiterlijk verbeteren en uw zelfvertrouwen bevorderen, maar biedt u geen perfectie en de mensen zullen zich na de operatie tegenover u niet anders gedragen dan vroeger. Voordat u besluit tot een operatie, moet u er goed over nadenken wat u verwacht; u kunt dan alle details met uw chirurg bespreken.

Voor een borstvergroting komen vrouwen in aanmerking die hun uiterlijk willen verbeteren, maar geen ideaalbeeld verwachten. Als u lichamelijk gezond bent en reële verwachtingen hebt, is een borstvergroting een goede oplossing voor u.

Een borstvergroting wordt meestal uitgevoerd om de grootte van de borsten symmetrisch te maken, de lichaamscontouren te verbeteren of als een reconstructieve techniek bij een chirurgische ingreep.

SOORTEN PROTHESEN

Een prothese is een zakje van siliconen-rubber, gevuld met siliconen-gel of een zoutwateroplossing, ook fysiologische oplossing genoemd. Omdat er niet voldoende informatie is ter bevestiging van de veiligheid van het gebruik van siliconen-gel prothesen, heeft de Food & Drug Administration (FDA) bepaald dat nieuwe gel-prothesen op het ogenblik alleen bij vrouwen gebruikt kunnen worden die aan bepaalde goedgekeurde studies deelnemen. Sommige vrouwen die een vervangende prothese nodig hebben, kunnen voor deelname aan dit onderzoek in aanmerking komen.

Prothesen met een zoutwateroplossing kunnen zonder beperkingen door patiëntes gebruikt worden die hun borsten willen vergroten, tot het onderzoek van de FDA afgesloten is. U kunt bij uw arts uitleg over de FDA vragen (deze richtlijnen zijn vanaf juli 1992 geldig).

MET ALLE OPERATIES ZIJN BEPAALDE NADELEN EN RISICO’S VERBONDEN

Een borstvergroting is een tamelijk eenvoudige procedure. Maar zoals bij alle operaties zijn er ook met deze operatie bepaalde risico’s verbonden en bij deze ingreep kunnen zich ook specifieke complicaties voordoen.

Kapselvorming, een probleem dat af en toe voorkomt, treedt op als het litteken of de kapsel rond de prothese samentrekt. Door het krimpen van de zachte prothese kunnen de borsten hard worden. Een kapselsamentrekking kan op verschillende manieren behandeld worden. Soms is een verwijdering of „insnijding“ van het littekenweefsel nodig, of bv. het verwijderen of vervangen van de prothese.

Zoals bij iedere chirurgische ingreep kan een bloeding bij de operatie zwellingen en pijn veroorzaken. Als het overmatig nabloeden niet stopt, kan een tweede operatie nodig zijn om de bloeding te stelpen en het verzamelde bloed te verwijderen.

Bij enkele vrouwen kan een infectie rond de prothese optreden. Dit kan ieder ogenblik gebeuren, maar meestal in de eerste week na de operatie. In zeldzame gevallen moet de prothese enkele maanden verwijderd worden, tot de infectie geneest. Dan kan een nieuwe prothese ingebracht worden.

Bij sommige vrouwen worden de tepels overgevoelig, minder gevoelig of gevoelloos. Het is mogelijk dat er kleine gevoelloze delen in de buurt van uw sneden zijn. Deze symptomen verdwijnen meestal na verloop van tijd, maar bij sommige patiëntes zijn ze blijvend.

Er bestaan geen bewijzen dat prothesen vruchtbaarheid, zwangerschap of de mogelijkheid om borstvoeding te geven beïnvloeden. Als u echter uw baby binnen een jaar voor de operatie borstvoeding hebt gegeven, kan het gebeuren dat er enkele dagen na de operatie melk verschijnt. Dit kan een onaangenaam gevoel veroorzaken, maar het kan met medicijnen behandeld worden die de arts u zal voorschrijven.

Soms gebeurt het dat een prothese inscheurt of lekt. Een scheur kan als gevolg van een verwonding optreden of zelfs door het druk uitoefenen en bewegen van uw borsten en prothesen, zodat de kapsel gaat lekken. Als een prothese met een zoutwateroplossing gaat lekken, kan de prothese binnen enkele uren leeg lopen, maar het zoute water wordt zonder schadelijke gevolgen door het lichaam opgenomen.

Als echter een prothese met een gel-vulling openbarst, zijn er twee mogelijkheden. Als de kapsel barst, maar de littekenkapsel rond de prothese niet, zult u misschien geen veranderingen opmerken. Als de littekenkapsel scheurt of barst, vooral onder grote druk, kan het siliconen-gel in het omgevende weefsel terecht komen. Het gel kan zich in de borst verzamelen en nieuwe littekenkapsels daar omheen veroorzaken of in andere delen van het lichaam terecht komen. De borsten kunnen van vorm veranderen of hun stevigheid verliezen. In beide gevallen kan een tweede operatie noodzakelijk zijn om de lekkende prothese te vervangen. In sommige gevallen is het na het barsten van de prothese misschien niet mogelijk al het siliconen-gel uit het borstweefsel te verwijderen.

Enkele vrouwen met prothesen krijgen symptomen die op symptomen van een autoimmune ziekte lijken, zoals dermatosclerose en andere verschijnselen die op arthritis lijken. Deze symptomen kunnen pijn en zwellingen van de gewrichten zijn, koorts, zwakte of pijn in de borsten. Bij onderzoek is er geen duidelijke verbinding gevonden tussen siliconen prothesen en symptomen van wat de artsen noemen „storingen van het bindweefsel“, maar de FDA eist verder onderzoek.

Hoewel er geen bewijzen bestaan dat prothesen borstkanker veroorzaken, kunnen ze de manier waarop een mammografie voor het ontdekken van kanker wordt uitgevoerd, beïnvloeden. Bij het maken van een mammogram moet u naar een radiologisch centrum gaan, waar technici ervaring hebben met de speciale technieken die nodig zijn om een betrouwbare roentgenopname van borsten met een prothese te verkrijgen. Ook zullen aanvullende onderzoeken nodig zijn. Bij sommige vrouwen met prothesen is een ultrasound opname goed om knobbeltjes of de evaluatie van een prothese te bepalen.

Hoewel de meeste vrouwen geen last hebben van zulke complicaties, moet u iedere verandering met uw arts bespreken. Het is absoluut noodzakelijk de risico’s en de gevolgen van een borstvergroting goed te begrijpen.

HET PLANNEN VAN DE OPERATIE

Bij de eerste adviesgesprekken zal Dr. Đorđević uw gezondheidstoestand onderzoeken en u uitleggen welke chirurgische technieken het beste bij u passen op grond van de toestand van uw borsten en de elasticiteit van uw huid. Als uw borsten slap zijn, zal de arts u waarschijnlijk een borstlift aanraden.

Spreek openlijk met uw chirurg over uw verwachtingen. Hij of zij moet al even oprecht tegenover u zijn bij het beschrijven van de alternatieven, risico’s en beperkingen in verband met deze mogelijkheden. U moet van uw chirurg een kopie van het schriftelijke bijsluitsel van de producent verlangen, die bij de gebruikte prothese gevoegd wordt – zodat u volledig ingelicht bent. Vertel uw chirurg of u rookt, en of u bepaalde medicijnen, vitamines of andere middelen gebruikt.

Uw chirurg en consultant zal u ook uitleggen welke soort narcose gebruikt wordt, waar u geopereerd wordt en hoe hoog de kosten zijn. Daar het de politiek van de meeste verzekeringsmaatschappijen is, dat een borstvergroting niet om medische redenen wordt uitgevoerd, worden de kosten van deze operatie meestal niet vergoed. Mediterranean Plastic Surgery Center biedt u echter de mogelijkheid van een gunstige gespreide betaling.

VOORBEREIDINGEN OP DE OPERATIE

Dr. Đorđević en zijn ervaren medewerkers zullen u aanwijzingen geven hoe u zich op de operatie moet voorbereiden, evenals instructies in verband met eten en drinken, roken en het innemen of vermijden van bepaalde vitamines en medicijnen. Bij de voorbereidingen moet u een afspraak met iemand maken, die u na de ingreep naar huis brengt en u,indien noodzakelijk, de eerste paar dagen helpt.

WAAR WORDT DE OPERATIE UITGEVOERD

Uw chirurg zal de operatie waarschijnlijk in Mediterranean Plastic Surgery Center Igalo, Montenegro.

SOORTEN VERDOVING/NARCOSE

Een borstvergroting kan onder algehele narcose worden uitgevoerd, zodat u tijdens de operatie buiten bewustzijn bent. Sommige chirurgen gebruiken plaatselijke verdoving in combinatie met sedatieven, zodat u wel ontspannen, maar toch bij bewustzijn bent en u zult in dat geval alleen een wat onaangenaam gevoel bespeuren.

DE OPERATIE

De methode om uw prothese in te brengen en te plaatsen hangt van uw anatomie en het advies van uw chirurg af. De snede kan in de huidplooi tussen borst en borstkas gemaakt worden, rond de areola (donkere huid rond de tepel) of via een snede in de oksel. De chirurg zal zijn uiterste best doen te sneden zo te plaatsen dat de littekens, als het enigszins kan, niet te zien zijn.

Om de littekens zo veel mogelijk onzichtbaar te houden, worden zij in de huidplooi onder de borst, rond de tepel of in de oksel gemaakt. Het weefsel en de huid van de borst worden opgelicht om plaats te maken voor de prothese.

De chirurg licht het weefsel en de huid door de snede op om een zak te vormen en wel direct achter het weefsel van de borst of voor de spierwand.van uw borsten (borstspieren pectoralis). De prothesen worden dan onder uw tepels geplaatst.

Sommige chirurgen geloven dat het plaatsen van een prothese achter uw borstspieren de mogelijkheid van kapselvorming vermindert. Enkele dagen na de operatie kunnen drains (dunne slangetjes) gebruikt worden. Zo geplaatste prothesen kunnen ook een borstonderzoek met mammografie minder storen dan prothesen die direct achter het weefsel van de borst geplaatst worden. Het plaatsen achter de spier kan echter enkele dagen na de operatie pijnlijker zijn dan het directe plaatsen onder het weefsel van de borst.
De prothese kan direct onder het weefsel van de borst of achter de borstspierwand geplaatst worden.

U moet de voor- en nadelen van deze alternatieven voor de operatie met Dr. Đorđević bespreken om u ervan te overtuigen dat u de gevolgen van de door hem aanbevolen operatie volkomen begrijpt.

De operatie duurt onder normale omstandigheden een of twee uur. Om de sneden te sluiten gebruikt men hechtingen, die ook vastgeplakt kunnen worden om meer steun te geven. Over uw borsten wordt verband aangelegd om het herstel te bespoedigen. Na de operatie zijn de stevigheid en de contouren van de borsten voller en natuurlijker. De littekens zullen na een tijdje verbleken.

NA DE OPERATIE

Waarschijnlijk zult u enkele dagen na de operatie moe zijn en pijn hebben, maar na 24 tot 48 uur bent u weer op de been. U kunt tegen deze verschijnselen medicijnen gebruiken die uw arts zal voorschrijven..
Na enkele dagen wordt het verband verwijderd en krijgt u een chirurgische beha. Deze moet u volgens de aanwijzingen van uw chirurg dragen. Het kan gebeuren dat uw tepels twee weken pijnlijk zijn, maar dit wordt steeds minder, zodra de bloeduitstorting verdwijnt. De hechtingen worden na een week of tien dagen verwijderd, maar de zwelling van uw borsten verdwijnt pas na drie tot vijf weken.

TERUG NAAR HET NORMALE LEVEN

Afhankelijk van de bezigheden die u uitvoert, kunt u na een paar dagen weer aan het werk. Luister naar het advies van uw chirurg, die u zal zeggen wanneer u weer lichamelijke oefeningen kunt doen en wanneer u uw normale bezigheden weer kunt opvatten. Uw borsten zullen waarschijnlijk twee tot drie weken gevoelig zijn voor directe aanraking, zodat u lichamelijk contact moet vermijden. Daarna, als de pijn verdwijnt, zal het een aangenaam gevoel zijn uw borsten aan te raken, maar dat gebeurt pas drie tot vier weken na de operatie.

Uw littekens zullen minstenst zes weken hard en rozerood zijn. Daarna blijven ze een paar maanden even groot, het lijkt zelfs alsof ze groter worden. Na een paar maanden beginnen uw littekens te verbleken, hoewel ze nooit helemaal zullen verdwijnen.

Na een borstvergroting moeten vrouwen van een bepaalde leeftijd regelmatig een mammogram laten maken in verband met het risico van borstkanker. In dat geval moet de technicus een speciale techniek gebruiken om een betrouwbaar beeld van de borsten te krijgen (zie „Met alle operaties zijn bepaalde nadelen en risico’s verbonden“).

UW NIEUWE UITERLIJK

Veel vrouwen zijn met de borstvergroting tevreden, als ze eenmaal aan hun nieuwe uiterlijk gewend zijn.
Door regelmatig onderzoek bij de plastisch chirurg kunt u complicaties vermijden en als ze verschijnen, kunnen ze vroeg ontdekt en behandeld worden. Vrouwen van een bepaalde leeftijd moeten regelmatig een mammogram laten maken.

Uw besluit tot een borstvergroting is persoonlijk, niet iedereen zal er begrip voor opbrengen. Het is belangrijk hoe U zich voelt. Als u uw doel bereikt hebt, is de operatie een succes.

Duizenden mannen en vrouwen bereiken ieder jaar uitstekende resultaten met deze operatie. Ook u zult tevredener met uzelf zijn en meer zelfvertrouwen hebben wat een positieve invloed heeft op uw contacten met andere mensen. Deze informatie is echter alleen bedoeld als een algemene beschrijving van de operatie – de informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie en biedt geen garantie op de resultaten. De beste manier om alle mogelijkheden af te wegen is " Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. " waar u op al uw vragen een antwoord kunt krijgen!

Maak kennis met uw arts

Holmedia

Operaties

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

Over ons

American Aesthetic Surgery Center - Igalo

Vanaf het moment dat u onze praktijk betreedt, zorgen onze vriendelijke en deskundige medewerkers voor uw welzijn. Wij weten dat het voor u niet gemakkelijk is tot een cosmetische operatie te besluiten. U bent niet alleen bezorgd over uw gezondheid, maar ook over het esthestische resultaat. Wij stellen u gerust en zorgen ervoor dat u zich prettig en veilig voelt. Ons...


Lees meer...

Het profiel van de arts - Dr. Borko B. Djordjevic

Dr. Borko Djordjevic is al vele jaren een bekend arts op zijn gebied. Dr. Djordjevic heeft altijd aan de top gestaan met de nieuwste behandelingen in cosmetische en reconstructieve chirurgie. Met het certificaat van de American Board of Plastic and Reconstructive Surgery en als lid van de American Academy of Cosmetic Surgery (AACS) heeft Dr. Djordjevic zich in algemene plastische...


Lees meer...

Igalo

The town of Igalo is tucked away in a scenic cove on the south-west shore of the Bay of Kotor. Dramatically situated at the foothills of mountain Orjen (1894m) this place has been a major crossroad of civilizations. Ancient Greeks, Romans, and Illyrians had their settlements in the bay and on the overlooking hills. From that time on all the...


Lees meer...
012

Contact

Dr Borko B. Djordjevic

MONTENEGRIJNS

Adres:
Sava Ilica 5
85347 Igalo

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +382 31 332 770
Mobiel:  +382 69 043 333

 

 

 SERVIË

Telefoon: +381 11 630 20 40
Fax:             +381 11 630 20 41
Mobiel:  +381 60 042 4000

 

 VSA

T: 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
     001 888 384 6353

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

U bevindt zich hier: Home Borstvergroting